16 mei 2022

Op 7 mei werd door Wim Staessens, directeur van Theater Koningshof en Elly van Baalen, initiatiefnemer van het project de expositie ONE LINE FACES geopend. In het atrium van het theater hangen zo’n 900 getekende portretten. Het is een indrukwekkend gezicht al die portretten door elkaar, van heel simpel tot zeer kunstzinnig; als een golf stromen ze door het midden van het plein.

Wim Staessens sprak als eerste en zei het een geweldig leuk project te vinden, omdat iedereen er aan mee kon doen, creatief of niet. Hij vindt de expositie van al die verschillende portretten ook geweldig passen in het theater als cultureel centrum van Maassluis. Elly van Baalen was blij dat de opzet van het project – o.a. mensen door het tekenen van de portretten met elkaar in verbinding brengen – goed geslaagd is.

Natuurlijk moesten ook zij bij de opening elkaars portret tekenen. Zoals eerder bleek bij het tekenen van de portretten gebeurde dat met veel plezier en de nodige hilariteit.

De expositie is t/m 29 mei te bewonderen in het theater. Zie voor meer informatie over het project onder meer de berichten op deze website van 1 mei 2022, 14 maart 2022 en 27 juli 2021.