22 mei 2022

Er komt weer een ART CAMP in Maassluis. Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely en Stichting Maassluise Kunstenaars namen het initiatief om na 10 jaar weer een ART CAMP in onze stad te organiseren van 7 tot 13 juni 2022. 

Op uitnodiging komen zes kunstenaars uit de drie stedenbandsteden van Maassluis. Enkele kunstenaars – uit Hatvan (Hongarije) – zijn al vaker in Maassluis geweest, maar voor de mensen uit Beregszász (Oekraïne) en Kézdivásárhely (Roemenië) is Maassluis nog onbekend terrein. Zij zullen artistiek worden begeleid door Maassluise Kunstenaars en samen aan het werk gaan. Het gezamenlijke thema is 150 jaar Waterweg. 

Er wordt van 7 t/m 10 juni kunst gemaakt in het gebouw van de KCA, IJsvogelstraat 2. Wij nodigen u van harte uit om op vrijdag 10 juni tussen 14.00 – 16.00 uur op dat adres kennis te komen maken met de uitgenodigde kunstenaars en te komen kijken naar het werk dat zij en de Maassluise Kunstenaars tot die tijd hebben gemaakt.

De resultaten van deze kunstwerkweek zullen daarna geëxposeerd worden in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade. Daar zijn al vanaf 4 juni kunstwerken te zien van enkele Maassluise Kunstenaars. Maar vanaf 11 juni dus aangevuld met kunstwerken van de kunstenaars van onze zustersteden. Een mooie internationale tentoonstelling die nog de hele maand juni duurt! Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn van 14.00 – 17.00 uur de gastkunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten. 

Het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade is van 4 t/m 26 juni op zaterdag en zondag geopend van 14.00-17.00 uur.

Informatie via Stichting Maassluise Kunstenaars en Stichting Maassluis partnerstad Kézdivásárhely: info@maassluiskezdi.nl

xxx