De Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK): even voorstellen

De Maassluise Kunstenaars is een groep van (semi) professionele beeldende kunstenaars. Zij wonen in Maassluis of Maasland of hebben daar hun atelier. Zij maken kunstwerken die hun oorsprong vinden in verschillende kunststromingen en in een keur aan technieken. De resultaten zijn regelmatig te zien in Maassluis en daar buiten, via persoonlijke en/of gezamenlijke exposities.

Onder de tab Kunstenaars vindt u alle deelnemers aan de SMK.

De SMK had twee ereleden: Jan Ouwenbroek (overleden in 2024; klik hier voor onze pagina over Jan) en Manon Lith (overleden in 2018; klik hier voor onze pagina over Manon).

Voor de bestuurlijke activiteiten hebben de MK een stichting opgericht, kortweg de SMK. Deze treedt namens de MK naar buiten en organiseert ook ieder jaar de kunstroute, in samenwerking met partners. Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

David van der Houwen – voorzitter
Theo van Pelt – secretaris
Kees de Knegt – penningmeester
Bikkel – bestuurslid/kunstenaar
Mick Otten – bestuurslid/kunstenaar
Connie Nieuwendaal – algemeen bestuurslid
De bestuursleden ontvangen als zodanig geen vergoeding voor hun activiteiten voor de stichting.

Het banknummer van de stichting is NL37 ABNA 0580 4944 54.

Het RSIN nummer van de stichting is 818790465.

Het KVK nummer van de stichting is 24425207.

Wilt u als kunstenaar deelnemen aan de SMK? 

De SMK staat open voor (semi)beroepskunstenaars, die in Maassluis of Maasland hun atelier hebben of daar wonen. Als  u wilt deelnemen aan de SMK kunt u een aanvraag indienen bij het secretariaat van de MK (secretaris@maassluisekunstenaars.nl). Op ‘Uitgelicht’ (klik hier) vindt u meer informatie over de toelatingseisen en de procedure.

Omgang met gegevens van bezoekers van onze website

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In een nieuwsbericht over de AVG – klik hier – kunt u daar meer over lezen.