24 september 2022

Van 1 oktober t/m 31 december kunt u in Museum Maassluis de tentoonstelling ONTMOETINGEN – BIS bezichtigen. De tentoonstelling laat het creatieve resultaat zien van kunstenaars uit Maassluis én Schiedam die in duo’s een samenwerking zijn aangegaan. Zij hebben bijzondere en inspirerende ontmoetingen gehad!

De aan deze tentoonstelling deelnemende kunstenaars zijn aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars en bij Stichting KunstWerkt in Schiedam. De kunstenaars, uit verschillende disciplines, zijn door curator Friedie Kloen in 13 duo’s samengebracht. Zij hebben elkaar geïnspireerd met een zelfgekozen thema, elkaars werk of een ander thema. Bijzonder is dat zij elkaar vooraf vaak niet kenden.

Kunstwerk van het duo Mirjam Boomert en Boriska Hoogenbosch.

Deze expositie was deels eerder dit jaar te zien bij KunstWerkt in Schiedam. Nu tonen dezelfde duo’s en volgens dezelfde opzet de resultaten van hun ontmoetingen in Museum Maassluis. Veel duo’s hebben speciaal voor deze expositie opnieuw contact gezocht en gezamenlijk nieuw werk gemaakt voor deze bijzondere ‘Ontmoetingen’ in Maassluis. Laat u verrassen door de diversiteit aan kunstwerken!

De opening is tevens de start van de ‘Maand van de Ontmoeting’ die in Maassluis in de maand oktober plaatsvindt. Tijdens deze maand vinden in Museum Maassluis ook allerlei andere activiteiten met datzelfde thema plaats, zoals workshops, lezingen en rondleidingen. Alle activiteiten kunt u vinden op de website van SamenzijnwijMaassluis (klik hier). In een volgend bericht zullen wij meer aandacht aan de activiteiten besteden. 

Adres: Museum Maassluis, Zuiddijk 16-18. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Friedie Kloen en Aldo Hoeben werkend aan hun gezamenlijke kunstwerk.