9 oktober 2022

Op 1 oktober opende burgemeester Edo Haan in Museum Maassluis de tentoonstelling ONTMOETINGEN – BIS. Hij prees in zijn speech de samenwerking tussen de Maassluise Kunstenaars en de kunstenaars van KunstWerkt Schiedam. Daarna mocht hij de openingshandelingen verrichten. Eerst deed hij een stokkendans samen met kunstenaar Vera Whistler. Daarna toverde hij, samen met kunstenaar Aldo Hoeben, geluiden uit een eiken beeld van Friedie Kloen. Het was een geslaagde opening met dik 80 bezoekers en een geanimeerde sfeer. Mensen kwamen eindelijk weer eens ‘lekker’ naar een opening. Er waren veel bekende gezichten en veel ‘ontmoetingen’

Het project ‘Ontmoetingen’ is ontstaan op initiatief van en dankzij de drijvende kracht van Friedie Kloen, beeldhouwer uit Maassluis. Zij is zowel deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars en van Stichting KunstWerkt uit Schiedam en heeft uit beide stichtingen 26 kunstenaars bijeengebracht om in duo’s aan het werk te gaan. Dat heeft geleid tot nieuwe verrassende kunstwerken. De start van het project was in de tijd van de lockdown, maar het gaf de kunstenaars juist energie om elkaar te ontmoeten en inspiratie bij elkaar op te doen. Iedereen was blij om weer iets te doen! De eerste expositie was in Schiedam en nu dus tot het eind van het jaar in Museum Maassluis. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 14.00 -17.00 uur. 

Maand van de Ontmoeting

In de Maand van de Ontmoeting – deze maand dus – verzorgen veel van de deelnemende kunstenaars workshops, lezingen en rondleidingen in het museum. Op de website van ‘Samen zijn wij Maassluis’ – klik hier – kunt u alle activiteiten vinden en kunt u zich inschrijven. U kunt zich ook aanmelden bij het museum: (010) 591 38 13.

Foto’s: Mitchel Brouwer