21 februari 2023

Om in uw agenda te noteren: op 15 en 16 april vindt de Kunstroute Maassluis plaats! U bent dat weekend van 12 tot 17 uur welkom op 14 locaties. Daar kunt u het werk bewonderen van 22 Maassluise Kunstenaars, 13 gastkunstenaars en 3 organisaties.

Een opsomming van wat u allemaal kunt zien en kopen: fotografie, grafiek (o.a. zeefdrukken), schilderijen (olie-, acryl- en aquarelverf, materie, structuur, realistisch en abstract), tekeningen (o.a. pen, pastel), driedimensionale kunstvoorwerpen (hout, keramiek, glas en andere materialen) en multimedia.

U kunt die dagen natuurlijk ook van alles te weten komen over al die kunstwerken, want (bijna) alle kunstenaars zijn aanwezig en vertellen u graag over hun werk. U kunt ook een aantal live demonstraties bijwonen in de Wasserij, zoals een zeefdruk maken en schilderen en bij de Kunst en Cultuur Academie. Ten slotte is er nog een Kinderspeurtocht.

Anders dan bij vorige Kunstroutes zijn de expositieruimtes en ateliers meer over Maassluis verspreid. In een denkbeeldige driehoek vindt u de locaties tussen Bikkel Museum (Uiverlaan 16), het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52) en de Wasserij (Zuidvliet 108). Een groot deel is beloopbaar, maar voor de hele route is een fiets wel zo makkelijk. Mocht u met de auto komen: parkeren is overal gratis maar in het oude centrum (locaties D t/m O) heeft u een parkeerschijf nodig.

Op de folder die u (klik) hier ziet en kunt laden, kunt u vinden wie u waar kunt ontmoeten. De folder is ook op papier beschikbaar bij Museum Maassluis, Ervaar Maassluis, de bibliotheek en veel winkels in de oude binnenstad. Tijdens de Kunstroute liggen ze ook voor u klaar op alle locaties.

Wij zien u graag op 15 en 16 april!

De Kunstroute wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, die u hier kunt vinden.