Cursisten van de Kunst en Cultuur Academie kregen de opdracht om een kunstwerk te maken met als thema Vrijheid. Zij maken zeer divers werk in verschillende technieken van een zeer hoog niveau. Bijgaande foto is een portret van Carice van Houten in haar rol van de joodse verzetstrijdster Rachel Stein uit de film Zwartboek van Paul Verhoeven. Dit portret is geschilderd door Twan Coster, een enthousiast schilder/tekenaar van de lessen portrettekenen.

De cursisten van de Kunst en Cultuur Academie kunnen hun creatieve ideeën uiten in schilderen, beeldhouwen, keramiek, fotografie en bloemschikken. Zij worden daarin bijgestaan door hun docenten. Om u kennis te laten maken met enkele van die docenten ziet u werk van hen en één van hun cursisten op deze Kunstroute. De KCA organiseert ook lezingen over tentoonstellingen, over historisch Maassluis en lezingen in de vorm van een korte cursus over landen en volken.

 

De Kunst en Cultuur Academie exposeert tijdens de Kunstroute bij Historische Scheepswerf Zorg en Vlijt. Klik hier voor meer informatie.