5 maart 2023

De Antilliaans-Nederlandse (en Maassluise) Kunstenaar Bikkel exposeert in filmtheater Lantaren Venster in Rotterdam op woensdag 8 maart a.s. op de 1e verdieping bij de filmspecial Harriet. De getoonde werken hebben de afschaffing van de slavernij als thema. Vooraf en na afloop is er extra informatie te verkrijgen van de kunstenaar zelf.

Om 19 uur wordt de film vertoond; een kaartje kost € 11,50. Klik hier voor informatie.

Informatie van Lantaren Venster: In het kader van Internationale Vrouwendag laat het filmtheater Harriet zien. De avond wordt georganiseerd en ingeleid door Patricia Ooms (directeur Dona Daria, Kenniscentrum Vrouwen en Emancipatie), Debbie van der Woerd-Pope (vicevoorzitter GVGT Shared Past, Joint Future) en Vany Hooi (Programmamanager Werkgroep Dia di Tula). De filmticket is inclusief een drankje en na afloop is er muziek in de foyer. 

Over de film: Harriet vertelt het levensverhaal van Harriet Tubman. In de negentiende eeuw streeft zij naar de afschaffing van de slavernij. Zelf was ze jarenlang tot slaaf gemaakt, tot ze in 1849 wist te ontsnappen. Vanaf dat moment helpt ze honderden lotgenoten te ontsnappen uit het Zuiden via de zogenaamde smokkelroutes, beter bekend als de Ondergrondse Spoorweg.