Gastkunstenaar

Discipline: beelhouwen em grafiek

Henk Petermeijer (Delft 1947) studeerde Beeldende Vorming aan de lerarenopleiding. Tot aan zijn pensioen werkte hij als leraar aan een middelbare school en maakte daarbij beeldend werk. Nu werkt hij als beeldend kunstenaar en geeft daarbij creatieve lessen aan volwassenen. Beeldend bezig zijn is niet zijn vak, maar zijn passie, een innerlijke gedrevenheid om te creƫren.

Hij maakt beelden en grafisch werk naar waarnemingen, die bij hem gevoelens oproepen. De mens en menselijke relaties vormen vaak het thema en lopen als een rode draad door zijn werk. Door middel van de vormen en verhoudingen kan hij uiting geven aan de emoties en fantasieƫn, die waarnemingen bij hem teweegbrengen. De emoties en stemmingen, die hij in de geabstraheerde beelden tot uitdrukking wil brengen, worden versterkt door weg te laten en accenten te leggen op wat er overblijft. Hij zoekt daarbij naar eenvoud.

Henk exposeert tijdens de Kunstroute in het atelier van Frits Veenland op locatie E: De Wasserij, Zuidvliet 108. Klik hier voor meer informatie.