Gastkunstenaar

Discipline: aquarelleren

‘Als regelmatig bezoeker van de Kunstroute van Maassluis voel ik me bijzonder vereerd dat ik samen met Frits Veenland werk mag laten zien dat ik in Toscane heb gemaakt. Elke keer weer is het landschap en de sfeer een inspiratiebron.

Ik ben sinds 2003, toen ik in Frankrijk woonde, begonnen met aquarelleren en tekenen. Tijdens de lessen die ik bij George Lebled volgde, ben ik ook vertrouwd geraakt met olieverf. Ik mocht mijn werk daar een paar keer, met succes, tentoonstellen.

Terug in Nederland heb ik gewerkt in het atelier van Wilma Laarakker en deelgenomen aan workshops onder andere bij de Vrije Academie. Daar heb ik voornamelijk olieverfschilderijen gemaakt maar ook gewerkt met houtskool, pastel en aquarel-pastels, waarmee ik een voor mij prettige combinatie van tekenen en aquarelleren zocht en vond. Naast landschappen e.d. maak ik illustratief werk, tekeningen/aquarellen voor bijzondere gelegenheden in het leven van familie en vrienden.’

Hike exposeert tijdens de Kunstroute in het atelier van Frits Veenland op locatie E: De Wasserij, Zuidvliet 108.

Contactgegevens: hjbergstra@gmail.com, 06-53815551.