Gastkunstenaar

Discipline: fotografie

Vanuit haar passie voor het leven onder water is het werk van Marleen van Arendonk ontstaan. Tijdens haar studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam begon zij al duikend met het fotografisch vastleggen van elementen van de wereld boven water in een geënsceneerde combinatie met het leven onder water. Volgens Marleen vergroot het duiken de beeldende mogelijkheden; het is mogelijk om driedimensionaal te bewegen, waardoor een ongebruikelijk standpunt kan worden ingenomen t.o.v. het object. Licht en schaduw vormen onder water tevens een wonderlijk schouwspel.

De foto’s van Marleen zijn reacties en associaties op herinneringen aan de ervaringen onderwater, die door de beperkte waarneming aldaar intenser kunnen zijn dan boven water. Elementen als kleur, ruimte, standpunt, cultuur/natuur en de werking van water en wind zijn kernbegrippen in het werk.

Marleen exposeert tijdens de Kunstroute op locatie M: Loods M, Govert van Wijnkade 44. Contactgegevens: marleenvanarendonk@gmail.com, 06-40481667.