6 mei 2019

Wij berichtten al over de tentoonstelling ‘Grenzeloos & Tijdloos, Maassluise Kunstenaars van toen en nu’ in Museum Maassluis, omdat daar ook de Kunstroute werd geopend. Maar misschien is het tussen alle informatie over de Kunstroute wat weggevallen. Dus vragen wij graag nog even aandacht voor deze leuke tentoonstelling!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de website van het museum (ingekort):

Museum Maassluis, in een ver verleden de Maassluische Oudheidkamer, heeft al sinds 1937 contact met Maassluise kunstenaars. In 1947 exposeerden de Maassluise kunstenaars Henk Fortuin en Jan Ouwenbroek (red: nog steeds deelnemend Maassluise Kunstenaar en erelid!) gezamenlijk met Maaslander Dirk Huisman in de gymnastiekzaal van de Minister de Visserschool aan de Fenacoliuslaan. Deze expositie was zo’n succes dat in september van 1948 er een nieuwe expositie volgde met meer kunstenaars waaronder hun docent Johann Oberreiter.

De eerste grote expositie van werk van Maassluizers in het toenmalige Gemeentemuseum was in 1970. Gerrit Fillekes en Jan Ouwenbroek beten de spits af. Vanaf die tijd kwamen er met enige regelmaat groepsexposities en solotentoonstellingen van Maassluise kunstenaars in het Maassluise museum. Als je de archieven van Museum Maassluis induikt kom je van alles tegen over samenwerkende Maassluise kunstenaars. Het begint met een foldertje uit 1948. Dan volgen affiches en uitnodiging van exposities. Maar ook foto’s van openingen en portretfoto’s van diverse kunstenaars.

…. Een jaar later – op 4 en 5 september 1999 – was er de eerste Kunst- en Atelierroute. Inmiddels is de eerste Kunst- en Atelierroute 20 jaar geleden en vieren de Maassluise Kunstenaars een jubileum. Tijd om hier bij stil te staan!

Deze tentoonstelling geeft inzicht in wat er sinds de eerste samenwerkingen in 1948 tot nu allemaal gebeurd is, uiteraard geïllustreerd met diverse werken van (oud-) leden van de Maassluise Kunstenaars.

Deze tentoonstelling; ‘Grenzeloos en Tijdloos, Maassluise Kunstenaars van toen en nu’ is gekoppeld aan de Kunstroute Maassluis 2019 met als thema ‘Grenzeloos’. Werken van een heel groot aantal kunstenaars maken hiervan een zeer gevarieerde expositie, die tot 30 juni 2019 is te aanschouwen.

Adres: Zuiddijk 16, Maassluis. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14:00 t/m 17:00 uur.