12 mei 2019

Maassluise Kunstenaar Friedie Kloen exposeert haar sculpturen in Beeldentuin Ravesteyn van vrijdag 24 mei t/m zondag 16 juni. Dan is de ruïne Ravesteyn in Heenvliet weer het decor van dit jaarlijkse evenement. Je kunt een mooie ronde lopen over het landgoed met de ruïne langs sculpturen, keramieken, glasobjecten en installaties van 22 kunstenaars. Het vormt een inspirerende combinatie van kunst, cultuur en natuur.

Beeldentuin Ravesteyn is een initiatief van Stichting Stede & Vrye Heerlykheyt en heeft als doel genieten van kunst, cultuur en natuur. Uit de kaart- en kunstverkoop wordt o.a. het onderhoud aan de ruïne betaald.  

Een bezoek aan de Beeldentuin start bij de ingang aan de Korte Welleweg in Heenvliet en kost € 6 voor volwassenen en € 2 voor kinderen. Na een rondgang door de tuin en ruïne kan er in de theetuin bij de Schaapskooi worden genoten van een drankje met daarbij bijvoorbeeld heerlijke vers gebakken taart. Voor kinderen is er gedurende de expositie een leuke speurtocht langs de kunst, waarmee een prijs valt te winnen.

Tijdens de openingsdagen zijn geregeld kunstenaars zélf in de tuin aanwezig. Ze beantwoorden met plezier vragen van bezoekers over hun tentoongestelde werken. De beeldentuin is tussen vrijdag 24 mei t/m zondag 16 juni 2019 geopend van donderdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur Op tweede pinksterdag is de tuin gesloten.

Klik hier voor verdere informatie over de locatie, kaartverkoop en tijden.