3 mei 2019

In het weekend van 18 en 19 mei exposeren Maassluise Kunstenaars Roeland van Reem, Gonny van den Nouwelant, Frits Veenland, Friedie Kloen en Mick Otten hun werk tijdens de 7e Westlandse Kunst- en Atelierroute.

Aan deze route in Monster, ’s-Gravenzande en Naaldwijk doen 60 kunstenaars mee. Als u hier klikt, komt u op een webpagina met alle deelnemende kunstenaars. Tijdens de route kunt u op alle locaties een flyer ophalen, waarin u alle deelnemers en de locaties terug kunt vinden. Als u die liever van tevoren wilt bekijken en downloaden, klik dan hier.

Overzichtstentoonstelling Kunsthuis18

Al op vrijdagavond 17 mei kunt u in Kunsthuis18 om 20.30 uur een ‘kunstbattle’ bijwonen als start van het bijzondere kunstweekend. Ook exposeren er talloze deelnemende kunstenaars één werkstuk, zodat u een goed overzicht krijgt van wat u tijdens de kunstroute kunt verwachten. Die expositie kunt u t/m 26 mei bekijken. Adres: Zuideinde 6 in Naaldwijk.

 

 

 

 

 

Roeland van Reem

Roeland doet mee met landschappen, zeegezichten en bloemstillevens. Hij schildert meestal met als enige referentie zijn verbeelding. Sinds een aantal jaren oefent hij om letterlijk vanuit het geheugen te schilderen. Zo wordt een landschap of een bos bloemen intensief en selectief bekeken en daarna in het atelier geschilderd. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het onderwerp in het geheugen worden gegrift.

Locatie: Monster, Cultuurschuur, Zwartendijk 11 (locatie nr. 16).

Avondbranding 2 – olieverf op linnen – 50 x 60 cm (dit werk is te zien in Kunsthuis18)

 

Gonny van den Nouwelant

Gonny heeft de laatste maanden gewerkt aan schilderijen in olieverf van vogels, landschappen en stillevens. Zij vindt plezier in het weergeven van de zichtbare wereld. Wat haar geraakt heeft door kleur, licht of vorm zie je terug in olieverf, acryl of aquarel.

Locatie: Monster, Basisschool De Zeester, Kloosterlaan 4 (locatie nr. 20).

 

Frits Veenland

Frits is autodidact en werkt dagelijks in zijn atelier in Ateliergebouw De Wasserij. In zijn werk speelt hij met beelden van zijn etsen, litho’s, houtdrukken, op linnen en rijstpapier, met gemengde techniek, maar ook met oud materiaal. Daarmee maakt hij nieuwe beelden, gelaagde collages op doek, het resultaat van knippen en plakken.

Locatie: Monster, De Westlandse Druif, Vlotlaan 535 (locatie nr. 22).

Kopstukken (2018) – houtdruk, gemengde techniek op papier – 120 x 160 cm

 

Friedie Kloen

Hout is Friedie’s favoriete materiaal. De stam, structuur en kleur van hout inspireren haar tot het maken van beelden. Het hout bepaalt samen met haar idee de weg. Zij houdt ontzettend van het lichamelijke proces van beeldhouwen. Vonken en snippers vliegen alle kanten op. Blijven hakken, vijlen en schuren tot een voor mij harmonisch beeld ontstaat. De laatste tijd probeert zij soms alle herkenbaarheid in het hout los te laten en alleen nog maar van het hout uit te gaan.

Locatie: Naaldwijk, De Kunstkas, Van Koppenweg 30 (locatie nr. 08).

 

Mick Otten

Mick portretteert allerlei zeedieren als kunstwerk op zich. Hij accentueert dat door ze boven water op een zwarte ondergrond te fotograferen en ze daarmee los te halen van hun omgeving. Of ‘in natura’ door ze in zee zo te fotograferen dat de achtergrond zwart is of door die achtergrond digitaal te vervangen.

Locatie: Monster, De Westlandse Druif, Vlotlaan 535 (locatie nr. 22).

in vitro 23 – Witgestreepte waaierslak (Fjordia lineata) – foto op aluminium (ChromaLuxe) – 60 x 40 cm