29 maart 2023

In de aanloop naar de Kunstroute op 15 en 16 april exposeren Roeland van Reem en Friedie Kloen nu al hun kunstwerken in Museum Maassluis.

Roeland van Reem toont schilderijen van landschappen. De landschappelijke omgeving van zijn atelier in Maasland is daarbij een grote inspiratiebron. Daarnaast zijn strand- en zeegezichten te zien die geschilderd zijn met olieverf. Schilderen betekent voor Roeland al een leven lang veel gelukkige uren.

Voor Friedie Kloen is hout haar favoriete materiaal. De fascinerende vormenrijkdom, structuren, geuren en kleuren geven haar inspiratie voor het maken van beelden. Al hakkend, vijlend en schurend ontstaan zowel figuratieve als abstracte vormen. Het is een wisselwerking tussen Friedie en het hout. Dat maakt het beeldhouwen zo spannend en vaak onvoorspelbaar. Voor deze expositie heeft Friedie beelden gezocht die bij de onderwerpen van Roeland aansluiten.

De Kunstroute is op 15 en 16 april van 12.00 uur tot 17.00 uur; ook het museum is dan op die tijden geopend en gratis toegankelijk. Als u een museumkaart heeft, neemt u die dan mee. De expositie loopt t/m 14 mei.