Maassluise Kunstenaar

Discipline: beelden in hout

“Hout is altijd mijn favoriete materiaal geweest. De vorm, structuur en kleur van houten stammen en takken inspireren mij tot het maken van beelden. Ik ben begonnen met het beeldhouwen van mensfiguren zoals torso’s en houdingen. Later heb ik  de vormen vereenvoudigd en kwam er meer beweging in: duikers, wandelaars, dansers. De vorm van het vaak grillige hout heeft steeds meer het uiteindelijke beeld bepaald. De figuren worden uiteindelijk geabstraheerd. Mijn huidige beelden zijn zowel figuratief als abstract; de vorm van het hout heeft daar ook een aandeel in. Ik hou ontzettend van het lichamelijke proces van beeldhouwen. De houtsnippers vliegen alle kanten op. Hakken, vijlen en schuren tot een voor mij harmonisch beeld ontstaat.”

Friedie exposeert tijdens de Kunstroute op locatie E in Museum Maassluis, Zuiddijk 16. Zij is alleen op zaterdag aanwezig om over haar werk te vertellen. Klik hier voor meer informatie.