Maassluise Kunstenaar

Discipline: beelden in hout

‘Hout is voor mij een heel boeiend materiaal. Vaak laat ik me inspireren door de structuren, jaarringen, kleuren en zelfs geuren van het hout om een beeld te maken. Door in een stam of tak te hakken, zagen, vijlen en schuren ontstaat een beeld: het is een wisselwerking tussen het hout en mij. Alles is mogelijk, er ligt nog niets vast.

Daarnaast maak ik ook beelden aan de hand van een thema of gebeurtenis. Dan is er wel een plan maar dan nog is het een verrassing hoe het beeld uiteindelijk wordt gevormd. Hout is veranderlijk doordat het door de natuur is gevormd. Het maken van houten beelden blijft daardoor voor mij zo boeiend: het proces en de uiteindelijke vormen zijn altijd weer een verrassing en nooit hetzelfde.’

Friedie exposeert tijdens de Kunstroute op locatie M: Loods M, Govert van Wijnkade 44. Klik hier voor meer informatie.