“Voor het thema vrijheid van de Kunstroute ben ik beelden aan het maken die wat mij betreft met dit thema te maken hebben: vrijheid om (niet) te bewegen, vrijheid om (niet) te groeien, vrijheid om (niet) te communiceren…. vrijheid een ruim begrip. Samen met de vormen van diverse houtsoorten beeld ik mijn vrijheid uit in mensfiguren, groeivormen, vogels.”,

“Hout is altijd mijn favoriete materiaal geweest. De vorm, structuur en kleur van houten stammen en takken inspireren mij tot het maken van beelden. Ik ben begonnen met het beeldhouwen van mensfiguren zoals torso’s en houdingen. Later heb ik  de vormen vereenvoudigd en kwam er meer beweging in: duikers, wandelaars, dansers. De vorm van het vaak grillige hout heeft steeds meer het uiteindelijke beeld bepaald. De figuren worden uiteindelijk geabstraheerd. Mijn huidige beelden zijn zowel figuratief als abstract; de vorm van het hout heeft daar ook een aandeel in. Ik hou ontzettend van het lichamelijke proces van beeldhouwen. De houtsnippers vliegen alle kanten op. Hakken, vijlen en schuren tot een voor mij harmonisch beeld ontstaat.”

Friedie exposeert tijdens de Kunstroute in haar atelier op de Zuiddijk 88. Klik hier voor meer informatie.