16 februari 2022

Maassluise Kunstenaar Dick Tulp exposeert de komende weekenden t/m 20 maart zijn recente werken in Kunsthalte6 in Naaldwijk. Op alle zondagmiddagen geeft hij om 15:00 uur een rondleiding.

Dick Tulp tekent, schildert en boetseert. Zijn onderwerpen zijn traditioneel: figuur, portret, landschap, stilleven. Ook zijn werkwijze is traditioneel, omdat hij met traditionele materialen werkt en inzichten huldigt die schilders en beeldenmakers vanouds hebben ontwikkeld en toegepast met onverminderd indrukwekkende resultaten. Hij is dus niet uit op kunstvernieuwing vanuit eigen theoretische bespiegelingen of omdat de mode dat vraagt. Wel probeert hij nadrukkelijk zijn stempel te drukken op wat hij maakt door zijn eigen inzichten over licht, kleur, vorm en compositie toe te passen. Hij streeft ernaar zich voortdurend te verbeteren door zich te verdiepen in – en te toetsen aan het werk van kunstenaars die hij bewondert, zowel oude als hedendaagse meesters.

Dick werkt in opdracht en maakt vrij werk. Daarnaast geeft hij groeps- en privélessen aan ieder die van tekenen en schilderen houdt en zich verder wil ontwikkelen.

Openingstijden: van komend weekend t/m 20 maart iedere zaterdag en zondag van 13:30 tot 16:30 uur.
Adres: Kunsthalte6, Zuideinde 6, 2671 MH Naaldwijk.