1 maart 2022

Schilderijen en objecten geïnspireerd door de natuur staan in maart centraal in de Wateringse Hofboerderij. Maassluise Kunstenaar Ans Wiel Verdiesen laat vooral objecten zien, Martin Groen exposeert met kleurrijke schilderen.

Ans Wiel Verdiesen was docent beeldende vorming. Ze woont en werkt in Maassluis. Haar werk heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt: acrylverf, aquarelverf, potlood, krijt en brons. Haar passie was modeltekenen en het boetseren van de menselijke figuur in was. Vooral het schrappen en het schuren, het afbreken en weer opbouwen van de vorm is voor haar de uitdaging. De vormen in was worden na het modelleren in brons gegoten; in kleine oplage maar ook als unicum. Ze heeft diverse ‘Waarderingstekens’ (prijzen) voor speciale gelegenheden ontworpen. Zoals de Gymnasiumprijs Schiedam en in Maassluis de Onderwijsprijs, Cultuurprijs en het Jong Talent Concours Maassluis.

Martin Groen is naast docent Culturele kunstzinnige Vorming vooral Beeldend Kunstenaar. De enorme variatie aan landschappen in Zuid- Frankrijk en Italië, maar ook in zijn eigen regio, zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn kleurrijke olieverf en acrylschilderijen zijn veelal opgezet met een paletmes, waarin hij in een sterk impressionistisch handschrift het landschap weergeeft. Martin’s werk is open en uitnodigend. De zon, als bron van licht, is elke keer weer terug te vinden in de kleuren die het doek tot leven brengen. Hij woont en werkt in ’s Gravenzande. Naast zijn vrije werk maakt Martin ook muurschilderingen en werkt in opdracht.

De expositie is elk weekend vrij te bezoeken van zaterdag 5 maart tot en met zondag 27 maart van 13.30 tot 16.30 uur. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen, is goed toegankelijk voor mindervaliden en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

De activiteit vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen/Hofboerderij. Voor meer informatie: www.crwateringen.nl