7 februari 2022

Friedie Kloen, deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars en de Stichting KunstWerkt, kwam met het idee om samen als groepen kunstenaars van de genoemde stichtingen werk te maken en dat te exposeren. De titel van die expositie, die eerst gehouden wordt in Schiedam en in 2023 in Museum Maassluis, is ONTMOETINGEN.

Om de twee groepen kunstenaars echt te laten ontmoeten en te laten samenwerken, koppelde zij steeds twee kunstenaars aan elkaar. Zo werden 26 kunstenaars aan elkaar gekoppeld om bij elkaar inspiratie op te doen om een kunstwerk te maken voor deze expositie. Het kunstwerk kon geïnspireerd zijn op een uitgekozen kunstwerk van de ander, een gezamenlijk gekozen thema, een verbinding met elkaar en/of eigen ideeën.

Dat wat die 13 koppels hebben voortgebracht is vanaf 18 februari t/m 6 maart te bewonderen in Schiedam.

Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur van 18 t/m 20 februari, 25 t/m 27 februari en van 4 t/m 6 maart.
Adres: Stg. KunstWerkt, Boterstraat 81, Schiedam
Corona: Wij vragen u bij de ingang uw coronatoegangsbewijs te laten scannen (waarmee u aantoont dat u bent gevaccineerd, hersteld of negatief getest). Eenmaal binnen vragen wij u de coronarichtlijnen te volgen (zoals de 1,5 meter) en een mondkapje te dragen. Dit kunt u af doen als u ergens gaat zitten.

 

 

 

De deelnemde kunstenaars/koppels zijn:
Elly van Baalen & Carine Hooykaas
Peter Farla & Vera Whistler-Witleer
Boriska Hoogenbosch & Mirjam Boomert
Friedie Kloen & Aldo Hoeben
Hans Korving & Pauline Tonkens
Gonny van den Nouwelant & Willem van Hest
Mick Otten & Inge Hoefnagel
Lida van der Sar & Nancy Hoogstad
Frits Veenland & Zhanhong Liao
Bas Verkade & Annemarie van Ulden
Frans Vonk & Yvon Koopman
Hanneke Wessels & Andie Wieringa
Ans van de Wiel & Esther van Duffelen