Gastkunstenaar

Discipline: (olieverf)schilderen

‘Mijn naam is Henk van den Hoek, in 1946 geboren en opgegroeid in het oude centrum van Maassluis. Sindsdien ben ik enkele malen binnen Maassluis verhuisd en woon ik hier nog steeds met plezier.

Na mijn werkzame leven als instrumentmaker had ik ineens meer vrije tijd en heb ik één van mijn oude hobby’s, het schilderen, weer opgepakt waar ik veel plezier en ontspanning aan beleef.

Oud-Maassluis met zijn haven blijft voor mij een geweldige inspiratiebron. Als actief lid van de Historische Vereniging Maassluis ben ik bekend met veel oude foto’s van Maassluis. Iedereen kan die foto’s gratis bekijken op de beeldbank van de internetsite en eventueel downloaden.

Mijn voorkeur gaat uit naar rustige onderwerpen zoals stillevens, één van mijn favoriete onderwerpen. Verder vind ik nog steeds mooie plekjes in Maassluis. Dat zijn fijne onderwerpen die vragen om er iets mee te doen. Dit geldt ook voor alles uit de natuur om ons heen.

De stijl is realistisch. Ik schilder altijd met Rembrandt-olieverf van Talens om de mooie kleuren. Het droogt langzaam waardoor je makkelijk nat-in-nat kan werken en eindeloos door kan gaan. Door de verschillende lagen ontstaat er diepte in de kleuren. Al met al raad ik iedereen aan het ook eens te proberen. Het lijkt misschien moeilijk maar het is zeker ontspannend en gaat vanzelf steeds beter.’

Henk exposeert op locatie M: Loods M, Govert van Wijnkade 44. Klik hier voor meer informatie.