Maassluise Kunstenaar

Discipline: tekenen, grafieken en fotografie

‘Na alle disciplines te hebben beoefend kom ik na deze lange ontdekkingstocht thuis: bij mijn tekenpapier, potloden, houtskool en conté-krijtjes. Tekenen is belangrijk voor mij en is altijd de basis geweest voor mijn werk. Zwart-wit, zo minimaal en toch betekenisvol. Na jaren een nieuw bewustzijn; een lichtpuntje in welke vorm dan ook.

Het maken van grafiek is ook een vorm van tekenen, maar dan op een zinken plaat of door snijden in karton. Collages met drukinkt bewerken onder de pers geeft prachtige resultaten.

Fotografie, met name langgerekte schaduwen, verwerk ik in mijn tekeningen, wat mooie grafische vormen geeft, vooral in zwart-wit. Mijn werk is meestal figuratief.

De huidige maatschappij dwingt mij tot nadenken en tot het maken van protest tegen de gevestigde orde, waarin macht en geld de boventoon voeren en waar zelfs oorlogen voor gevoerd moeten worden. Al eerder maakte ik tekeningen en boekjes over de oorlogen in het  Midden-Oosten. Het komt nu nog dichterbij.

In mijn atelier geef ik een aantal maanden per jaar de gelegenheid tot modeltekenen.

Hanneke exposeert tijdens de Kunstroute op locatie F in haar atelier in De Drukkerij, Dr. Kuyperkade 27c. Klik hier voor meer informatie.