“Van alle kunst is tekenen de basis, ook voor mij. Van modeltekenen tot tekendagboeken. Mijn werk is figuratief. Mijn muze is de vrouw. Ik stel haar centraal in mijn tekeningen, schilderijen, grafiek en foto’s. Het portret moet voor zichzelf spreken. Als ik schilder hanteer ik een beperkt palet. Mijn schaduwfoto’s zijn zwart/wit, zo ook mijn etsen. Muziek, gedichten en gebeurtenissen die in het nieuws komen zorgen voor de nodige inspiratie.

Vanwege onze verhuizing naar Maassluis in september 2019  is het een heel druk jaar geweest. Ik heb ik me hoofdzakelijk op het tekenen geconcentreerd. In tegenstelling tot het tekenen in klein formaat zoals ik meestal deed, ben ik de uitdaging aangegaan om een paar grote tekeningen te maken. Was ik vorig jaar al begonnen met het maken van tekeningen in conté krijt – geïnspireerd door George Seurat – heb ik deze techniek weer opgepakt en er een eigen stijl door ontwikkeld. Het werken op deze wijze heeft een enorme rustgevende uitwerking op mij; een soort zen. Uit die grote tekeningen haal ik weer bepaalde details of vormen die ik weer verwerk in een zelfstandig kunstwerk. In mijn atelier in Maassluis werk ik een aantal dagen per week. Ook geef ik ieder jaar een workshop modeltekenen; een keer per maand van oktober tot en met maart, waarbij enthousiast wordt getekend.”

Hanneke exposeert tijdens de Kunstroute in haar atelier in De Drukkerij. Klik hier voor meer informatie.