29 augustus 2022

Onlangs heeft de Stichting Maassluise Kunstenaars twee nieuwe deelnemers welkom mogen heten: Bikkel Artist en Sabine van Leeuwen-Roomer.

Bikkel Artist

De naam Bikkel heeft u dit jaar vast al eens voorbij zien komen. Zij is de kunstenaar die het project ‘Schilderen aan het Scheur’ heeft georganiseerd. Haar specialisme is glaskunst. Daarnaast schildert zij. Het proces van werken van Bikkel is spontaan. Ze werkt met levendige kleuren en sterke vormen. Emoties spelen daarbij een belangrijke rol. Alles weerspiegelt de warmte van haar geboorteland Curaçao.

xxx

Sabine van Leeuwen-Roomer

Sabine specialiseert zich in het tekenen van mensen en dieren met kleurpotlood en pastel. Sabine: “De ogen zijn de spiegel van de ziel”, dit is de essentie van mijn werk. De natuurlijke perfectie en mijn fascinatie voor structuren en texturen versterken mijn hang naar perfectie. In het maken van portretten spreken de ogen boekdelen en bepalen of het portret de realiteit benaderd. Ik begin dan ook altijd met de ogen, de rest is de aanvulling die de ogen complementeren. Als ik klaar ben met een portret ken ik het gezicht door en door en weet de plek van elk rimpeltje, haartje en de plaats van elke moedervlek of onvolkomenheid. Maar in de ogen vind ik ook een deel van de persoonlijkheid terug. Ik vind het daarom ook fijn om een opdracht te krijgen van iemand waarvoor ik een portret mag maken van een geliefd persoon of dier.”

Op onze website vindt u meer informatie over beide kunstenaars en kunt u hun werk bewonderen. Klik hier voor Sabine en hier voor Bikkel. Ook hun website en emailadres is vermeld, zodat u zelf contact met hen kunt leggen. 

Heeft u ook interesse om deel te nemen? Op onze website kunt u hier vinden hoe u zich aan kunt melden.