15 november 2021

Maassluise Kunstenaar Mischa Koorneef heeft indringende, rauwe, artistieke portretten van Sluizers en Maassluizers gemaakt, die vanaf afgelopen zaterdag t/m 27 maart 2022 te zien zijn in de expositie Verhalende Gezichten in Museum Maassluis.

De expositie maakt onderdeel uit van een gezamenlijk project van Mischa en Jan Buijsse: gelijktijdig met deze expositie is een boek uitgebracht, waarin deze foto’s (en nog meer) zijn opgenomen. Jan Buijsse heeft van die geportretteerden in het boek verrassende, openhartige verhalen over hun stad opgetekend. De interviews die hij afnam hebben zeer diverse onderwerpen. Alle over Maassluis, ooit vissershaven en belangrijkste thuishaven voor de zeesleepvaart, maar de verhalen omvatten zo veel meer. Van onderzeeërs tot het Garrelsorgel, van VDL tot Discotheek Down-Town, ze vormen een dwarsdoorsnede van de recente geschiedenis van Maassluis.

Het is een imposante expositie met al die karakteristieke koppen! De expositie zou afgelopen zaterdag officieel worden geopend, maar er is voor gekozen om dat vanwege corona nog even uit te stellen. Dat gaat zeker nog gebeuren en dan kunt u Mischa en Jan uiteraard nog spreken. In de tussentijd kunt u de portretten zelf in alle rust komen bewonderen.

Datum: 13 november 2021 tot en met 27 maart 2022.
Adres: Museum Maassluis, Zuiddijk 16, Maassluis. Het museum mag maximaal 18 m/v tegelijk ontvangen. Het tonen van een QR-code is verplicht.

Het boek is voor € 14,95 te koop bij Museum Maassluis, Boekhandel Het Keizerrijk en The Readshop Maassluis.