27 september 2021

Tijdens de Week van de Ontmoeting van vrijdag 1 t/m zaterdag 9 oktober kunt u op een aantal dagen kennismaken met Maassluise Kunstenaars.

Negen Maassluise Kunstenaars kunt u ontmoeten in Museum Maassluis, Zuiddijk 16. De toegang tot het museum is gratis. U hoeft zich afgezien van 6 oktober (assemblages maken met Ans van de Wiel-Verdiesen) niet vooraf op te geven. Klik HIER voor de volledige agenda van de Week van de Ontmoeting.

Hieronder volgen de kunstenaars en de dagen waarop zij u graag ontmoeten:

 

 

vr 1 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Mick Otten

Maassluise Kunstenaar en freelance fotograaf Mick Otten houdt zich de laatste paar jaar vooral bezig met fotografie van allerlei zee-organismen, zoals zeenaaktslakken, krabbetjes, vissen en zeeanemonen. Dat doet hij onder water als duiker. Boven water fotografeert hij hele kleine dieren. Vaak hebben die bijzondere vormen en kleuren. Hij noemt dat ‘natuurkunst’. Vandaag laat hij zijn kunst zien en vertelt hij over zijn speurtochten onder en boven water.

 

zat 2 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Dick Tulp

Dick Tulp is professioneel kunstschilder en beeldhouwer. Zijn grote voorbeelden zijn onder anderen Velasquez, Hals, Singer Sargent. Hij bestudeert hun ideeën en werkwijzen over schilderen ten aanzien van compositie, kleur, toonwaarden en meer. Door daarmee voortdurend te oefenen en te spelen zoekt en vindt hij zijn eigen pad, dat is geworteld in de traditionele schilderkunst. En steeds is hij daarin op zoek naar de altijd verrassende en verheffende kracht van de schoonheid. Dick gaat portretjes maken van bezoekers en daar al schilderend kletsen over kunst en wat daar allemaal aan te knopen is.

 

zon 3 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Roeland van Reem 

Roeland van Reem exposeert een aantal schilderijen van onder andere zeegezichten en gaat ook in Museum Maassluis aan de slag met olieverf. Altijd al een kunstenaar live willen zien schilderen en hem ondertussen vragen kunnen stellen? Dit is uw kans!

 

ma 4 oktober van 10:00 tot 13:00 uur: Ontmoet Friedie Kloen

Friedie vertelt tijdens deze ontmoeting waarom hout een van haar lievelingsmateriaal is om beelden van te maken. Wie en wat zijn haar inspiratiebronnen? Zij zal verschillende beelden laten zien en u meenemen in het proces van hoe een beeld zich vormt. Om het beeldhouwen zelf (een beetje) te ervaren, kunt u, als u wilt, zelf ook aan de slag gaan met verschillende materialen en gereedschappen.

 

ma 4 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Elly van Baalen

Elly geeft je stof tot nadenken! Textiel bewerken met naald en draad of verf ligt waarschijnlijk voor de hand. Maar wat als je koffie, thee, aarde en roest gebruikt? Nieuwsgierig? Kom kijken en laat je inspireren!

 

din 5  oktober van 10:00 tot 13:00 uur: Ontmoet Hans Korving

Hans Korving probeert door te experimenteren met technieken, vormen en combinatie met andere materialen verrassende resultaten te bereiken. Mallen voor het vormen van glas ontwerp en maakt hij zelf. Deze mallen zijn vaak maar één keer bruikbaar. Unieke modellen dus! De techniek die hij beoefend staat bekend als glasfusen. In gewoon Nederlands is dit het samensmelten van stukken glas. Dit gebeurt in een oven op hoge temperatuur. Hans laat zijn kunstwerken zien en vertelt u graag meer over hoe glasfusen in zijn werk gaat!

 

din 5  oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Gonny van den Nouwelant

Gonny van den Nouwelant toont een selectie van haar natuurschilderijen in de Podiumzaal. Bezoekers die zelf die middag actief willen zijn, kunnen in haar aanwezigheid tekeningen maken voor het project One Line Faces, een project van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Materiaal is aanwezig.

 

woe 6 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Ans van de Wiel-Verdiesen

De Witte Raaf, assemblages maken met Ans van de Wiel-Verdiesen. Ga aan de slag met lichte, stapelbare elementen van piepschuim, foamboard, hout, ijzerdraad, vindsels etc. Boren, snijden, zagen, lijmen en spijkeren zijn technieken die gebruikt worden. Ans van de Wiel-Verdiesen begeleidt de workshop. Let op: u moet zich vooraf telefonisch aanmelden bij Museum Maassluis via 010 – 5913813. Maximaal 10 personen kunnen meedoen.

 

vr 8 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Ontmoet Marion Korver

Rond 2002 raakte Marion in de ban van klei. Een prachtig materiaal, in vele varianten te vinden op de wereld. Klei kan handgevormd worden of vorm krijgen op een draaischijf, maar is altijd puur in haar vorm. Keramiek is een prachtige kunstvorm. Als gebruiksgoed en als spannend object verveelt keramiek nooit. Het maken van dekseldoosjes vind ze erg leuk, welke vormen zijn allemaal mogelijk! Ook raku stoken vind ze prachtig. Het glazuur dat aan een grote temperatuurwisseling wordt blootgesteld en daarna in een rookton haar schoonheid krijgt, verveelt nooit. Je kunt niet sturen hoe het werk uit de rookton komt; weersomstandigheden – buitenstoken is heel spannend – spelen altijd een grote rol. Deze manier geeft zulke mooie effecten door het onvoorspelbare craquelé. Kom kijken hoe raku stoken in zijn werk gaat, tijdens de demonstratie van Marion Korver.

 

vr 8 oktober van 14:00 tot 17:00 uur: Doe mee met One Line Faces!

Begin juni zijn wij gestart met het project One Line Faces, portrettekenen in één lijn. Klik hier voor het bericht van 7 juni daarover. Het is de bedoeling dat je een portret van jezelf of iemand anders in één lijn maakt. Dus tijdens het tekenen van het portret mag de fineliner niet loskomen van het papier! Doe je mee, dan krijg je van ons papier en een fineliner.