24 juni 2019

Vorige week zondag 16 juni werd met een korte toespraak door Hans Eijsackers, de secretaris van het bestuur van Museum Maassluis, het boekje ‘Grenzeloos en Tijdloos, Maassluise kunstenaars toen en nu’ gepresenteerd en uitgereikt. De tekst van het boekje is verzorgd door David van der Houwen, voorzitter van de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) en Lelia van der Tak. Kort en bondig beschrijven zij hoe een aantal Maassluise kunstenaars in 1947 samen gingen exposeren, welke rol het Museum had en heeft in het exposeren van kunst en hoe dit alles zou leiden tot de vele Maassluise kunst- en atelierroutes en de oprichting van de SMK. Ook alle huidige Maassluise Kunstenaars worden met een korte tekst en foto belicht. Het is een prachtig boekje geworden en is te koop in het museum voor – al zeggen we het zelf – de weggeefprijs van € 5.

Mocht u de gelijknamige expositie nog niet hebben gezien (zie ons bericht daarover van 6 mei), dan kunt u die nog net deze week bekijken in het museum!

Hans Eijsackers hield een korte toespraak.

Onder andere Jan Ouwenbroek, onze nestor (Jan was één van die drie kunstenaars die in 1947 gezamenlijk exposeerden) en erelid, kreeg het boekje uit handen van Hans.

Voor het boekje hebben de schrijvers met een aantal ‘kopstukken’ een interview gehad. Zoals met Gonny van den Nouwelant, Maassluise Kunstenaar en zeer actief bestuurslid van de SMK (foto boven). Zij kreeg net als onder andere Marjan Groen (conservator van het museum van 1980 tot 1994, foto onder) een boekje van Hans.