31 januari 2022

Aan de Stichting Maassluise Kunstenaars nemen ook kunstenaars deel, die door ons Jong Talent worden genoemd. Mirna den Ouden is zo’n Jong Talent. Onlangs schreef ze over haar droom en hoe dat gestalte gaat krijgen door een opleiding glasblazen in Denemarken. Om die droom te verwezenlijken vroeg ze ook of wij – kunstenaars, vrienden, familie, kennissen – haar financieel zouden willen steunen. Want inclusief de reis- en verblijfkosten is dat natuurlijk best kostbaar. We kregen er zelfs een keurige begroting bij! Maar eerst haar verhaal, daarna  het geld.

Mirna: “Mijn ambacht is het bewerken van glas. Glas is?het materiaal waar ik de rest van mijn leven mee?wil werken. Glas is magisch, het is hard maar als?je het extreem heet maakt, wordt het vloeibaar en bewerkbaar. Wanneer je glas bewerkt telt elke minuut en elke beweging, alles heeft invloed op je eindresultaat. Het is een constant spel waar je speelt met hitte, de tijd en jouw uithoudingsvermogen.

Jammer genoeg is er in Nederland weinig aanbod voor dit prachtige ambacht. Op dit moment doe ik een studie van één dag per week in België, waar ik les krijg in het glasblazen en assisteer ik een glasblazer in Zutphen. Daar doe ik veel ervaring op, maar om echt te kunnen doorzetten met mijn droom is het nodig om vaker te kunnen oefenen.

Nu krijg ik de kans om 5 maanden te studeren aan?The Royal Danish Academy of Arts. Daar heb ik heel veel zin in! The Royal Danish Academy heeft een uitgebreide glasafdeling, waar ik veel kan oefenen om dit ambacht beter onder de knie te krijgen. Heel graag maak ik van glasblazen mijn beroep; daarom grijp ik deze kans graag aan!”

Zou je haar willen steunen om een stukje dichter bij haar doel te komen om professioneel glasblazer te worden? Elke bijdrage is welkom. Haar bankgegegevens:  NL19 INGB 0000 9848 10 t.n.v. J.W. den Ouden.

Wil je meer (over haar) weten: mirna.denouden@hotmail.com, mobiel 06-11802930.