20 december 2021

Het creatieve project ‘One Line Faces’ is de ideale manier om de komende, in veel opzichten stille en saaie winteravonden en Kerstdagen door te komen! Het eerder dit jaar gelanceerde project van de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) is een groot succes. Er zijn al honderden tekeningen ingeleverd. Het project – een idee van Maassluise Kunstenaar Elly van Baalen – wil mensen stimuleren om op een bijzondere manier uiting te geven aan hun creativiteit. Daarmee wil de SMK een leuke wisselwerking tussen mensen tot stand brengen. Iedereen kan meedoen aan het project, individueel of als groep.

Wie mee wil doen kan bij bibliotheek De Plataan aan de Uiverlaan een envelop ophalen. Daarin vinden de deelnemers instructies, papier en een fineliner, zodat iedereen met dezelfde materialen tekent. Dat is nodig om wat uitstraling betreft gelijkwaardige resultaten te kunnen laten zien bij de expositie van de tekeningen. De belangrijkste instructie voor de deelnemers is dat ze een portret moeten tekenen in één doorgaande lijn. Dit kan een portret van een ander zijn, maar ook van jezelf. De tekenpen mag niet loskomen van het papier. Hoe minder je op het papier kijkt, hoe spontaner de tekening wordt. Het gaat er dus niet om dat het een gelijkend portret wordt.

Het project is ook populair bij verenigingen, organisaties en scholen. Zo gaan alle leerlingen van het Reviuslyceum de uitdaging van ‘One Line Faces’ aan. Ook zijn er veel mensen die in familieverband aan de slag gaan. Het is wel de bedoeling dat iedereen die meedoet, de resultaten ook weer inlevert. Op dit moment kan dit helaas alleen bij de bibliotheek. In mei zullen alle resultaten worden geëxposeerd in Theater Koningshof. Verder bestaat het idee om er een boekje van te maken.