31 juli 2020

Zoals in ons bericht van 19 juni aangekondigd, zouden weer een aantal bolders beschilderd gaan worden door de Maassluise Kunstenaars. Waar die een maritiem thema kregen, heeft Renée Greve, leerling van het Lentizcollege (VWO4), op 21 en 22 juli onder begeleiding van Maassluise Kunstenaar Friedie Kloen een bolder beschilderd met vrijheid als thema. Hieronder zie je het vrolijke resultaat.

Op de Gemeente-Info pagina in De Schakel liet Renée daar onder meer over weten: Vrijheid komt op heel veel manieren voor. Ik wilde mijn ontwerp niet beperken en heb er daarom voor gekozen om meerdere onderdelen van vrijheid terug te laten komen. Zo is er vrijheid van meningsuiting afgebeeld en vrijheid om te zijn wie je wilt zijn. Voor mij zijn muziek, reizen en natuur ook een belangrijk deel van vrijheid.

 

De mooie bolder van Renée bevindt zich rechts van de ophaalbrug naar het Schanseiland toe, Geerkade Westzijde, 4e bolder.

Er zullen nog een paar bolders beschilderd worden. Als dat rond is, komt er een overzicht en route van alle beschilderde bolders in Maassluis op onze website.

Over bolders gesproken: wij vonden het leuk om te zien dat de gemeente de door Maassluise Kunstenaar Lida van der Sar beschilderde bolder op de titelpagina van de ‘Evaluatie Cultuurvisie 2020‘ had gebruikt (zie hieronder)!