17 augustus 2020

Zoek de vrijheid, vind de vrijheid en vier de vrijheid

De Maassluise Kunstenaars zouden in april van dit jaar weer een prachtige editie van de Kunstroute organiseren. Helaas werd die vrijheid beperkt door de uitbraak van het coronavirus en ging dit evenement niet door. Omdat de intelligente lockdown is versoepeld en we weer een beetje van onze vrijheid kunnen genieten, heeft Museum Maassluis samen met de kunstenaars ervoor gekozen om de Kunstroute-expositie alsnog te houden.
Het thema ‘vrijheid’ stond al veel eerder vast. Dat het nu ook in de huidige tijd past, geeft aan dat vrijheid iets van alle tijden is en gekoesterd moet worden.

 

Friedie Kloen: ‘Vrijheid om te groeien’. Appelhout.

 

De Maassluise Kunstenaars sluiten met dit thema aan bij de bijzondere activiteiten en evenementen die georganiseerd worden in het kader van ’75 jaar bevrijding’. Iedere kunstenaar heeft daar zijn eigen draai aan gegeven. Vrijheid, vrij zijn, vrij om te groeien, vrij om je eigen koers te varen, genieten van de vrijheid op het strand, wensen voor vrijheid en rouwen om de vrijheid die afgenomen wordt tijdens oorlog. Dit alles en nog veel meer komt voorbij.

Zoek de vrijheid, vind de vrijheid en vier de vrijheid!

Willy Minderhoud-Poldervaart: ‘Verleden-Verdriet-Veilig-Vrij’. Draaiklei WB 04048 naturel gebakken op 1200º.

 

De expositie loopt t/m 18 oktober. En als u er toch bent, kunt u natuurlijk ook meteen de expositie ‘Maassluis bezet, vrijheid beperkt’ bekijken. In deze expositie krijgt u een indruk van de impact die de Tweede Wereldoorlog had op het dagelijks leven in Maassluis.

De kunstwerken zijn te koop. Informatie daarover vindt u bij de balie.

 

Mick Otten: ‘Tegen de stroming in’. Foto op chromaluxe, 60×40 cm.
Links vooraan werk van Ans van de Wiel-Verdiesen: ‘Vrijheid’. Gecombineerde materialen assemblage + batterij.

Foto’s: Mick Otten