12 januari 2021

Maassluise Kunstenaar Gonny van den Nouwelant gaf een workshop schilderen bij de Voedselbank voor deelnemers van Plu (een project van de Voedselbank). Klik hier voor een bericht over de projecten die door Maassluise Kunstenaars in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid werden georganiseerd voor bewoners van Maassluis. Met dit bericht sluiten wij de rapportage over de projecten af.

Hier volgt het verslag van Gonny: “Vrijwilligers van de voedselbank waren al vroeg in de weer met tafels en stoelen aandragen om alle 30 deelnemers van stichting Plu een plaatsje te geven. Joke Cats had de voorgaande weken het thema Vrijheid al ge├»ntroduceerd. Aan mij de schone taak om de mensen te helpen om dat universele begrip vorm te geven. Uitgangspunt was dat iedereen probeerde dicht bij hun eigen gevoel te komen en te gaan werken met favoriete kleuren.

 

Nadat de verf was uitgedeeld gingen velen voortvarend aan de slag. Enkelen aarzelden nog wat, maar uiteindelijk had iedereen een kleurig resultaat. Als afsluiting lieten alle deelnemers hun schilderwerk bij toerbeurt met trots aan de groep zien.”

Dit project is mede tot stand gekomen door subsidie van de Gemeente Maassluis.