29 december 2020

Maassluise Kunstenaars Hans Korving en Manja Bravenboer gaven een workshop glaskunst maken in De Hooftzaak voor klanten van STOED (Stichting Onder Eén Dak, voor kwetsbaren in de samenleving). Klik hier voor een bericht over de projecten die door Maassluise Kunstenaars in 2020 in het kader van 75 jaar vrijheid werden georganiseerd voor bewoners van Maassluis. Hier volgt het verslag van Hans en Manja.

“Op 7 februari hebben wij een workshop pâte de verre (pasta van fijngestampt glas) gegeven. De deelnemers hadden ervaring met keramiek, maar waren onbekend met het maken van een afbeelding op glas. Er was een aantal voorbeelden beschikbaar, maar de enthousiaste deelnemers hadden zelf ook voorbeelden meegenomen.

 

Na het uitleggen en voordoen van de techniek en het uitdelen van de materialen gingen de vijf deelnemers voortvarend aan de slag. Toen de composities klaar waren, zijn ze meegenomen naar het glasatelier om in de glasoven te worden samengesmolten met mooie raamhangers als resultaat (zie foto onderaan). Een week later zijn de werkstukken afgeleverd in De Hooftzaak, waarna de deelnemers hun kunstwerk mee naar huis konden nemen.
We hebben genoten van het geven van deze bijzondere workshop!”

Dit project is mede tot stand gekomen door subsidie van de Gemeente Maassluis.