21 december 2020

Maassluise Kunstenaar Marion Korver gaf een workshop bekers decoreren in De Vliet en De Vloot. Klik hier voor een algemeen bericht over deze projecten die in 2020 door de Maassluise Kunstenaars in het kader van 75 jaar vrijheid werden georganiseerd voor bewoners van Maassluis. Hier volgt het verslag van Marion.

 

 

 

 

 

 

 

“Ik heb drie groepen senioren begeleid in het decoreren van bekers. De bekers zijn van gietklei gemaakt en biscuit gestookt op 1230 graden. De groepen senioren, twee in De Vliet, waarvan één groep visueel beperkt, en één groep in De Vloot, hebben zich enthousiast van het decoreren van de beker met onderglazuur gekweten.

Niet iedereen wist dat  hun clubje bekers zou ‘beschilderen’ en diegenen die het wel wisten, hadden geen idee wat hen te wachten stond. De deelnemers kwamen erachter dat onderglazuur een ander materiaal is dan bijvoorbeeld aquarelverf of acrylverf. Het resultaat was al mooi aan het einde van de workshops, maar na het glazuren en de stook op 1230 graden, zijn de bekers geweldig geworden. Het was een mooie manier om de deelnemers kennis te laten maken met het decoreren van keramiek!”

In november zijn de bekers aan de makers overhandigd. Dit project is mede tot stand gekomen door subsidie van de Gemeente Maassluis.

Foto’s door Marion Korver.