4 juni 2023

Annemarie de Jong exposeert als pas toegetreden deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) komend weekend van 10 en 11 juni in het Douanehuisje. 

De locatie komt haar heel goed uit, want zij heeft verschillende werken gemaakt in haar zoektocht naar de ‘tederheid in basalt’. In haar woorden: “basalt staat voor grijs, hard, koud en blokkig gesteente dat het land beschermt tegen het water. Maar ik zie ook een zachte kwaliteit; ik zie een huid zo glad als van een baby, met subtiele tekening en kleurschakeringen. Ik heb zelfs geprobeerd om het fluweelzacht te maken. Dat zoeken naar de tederheid in basalt is ingegeven door het visualiseren van de watersnoodramp 70 jaar geleden en mijn geboorte twee weken daarna op een eiland in de Nieuwe Maas. Mijn moeder is door het oog van de naald gekropen die nacht en ik kon dus veilig ter wereld komen. Dat heb ik verwerkt in een vierluik dat ik eerder op de Maassluise Kunstroute 2023 heb getoond. Exposeren in het Douanehuisje bovenop de kade van basalt aan de Waterweg is daarom thuis voor mij.”

Op de website van de SMK vindt u meer informatie over Annemarie en een groot aantal foto’s van haar diverse kunstwerken.

De expositie van Annemarie de Jong is onderdeel van de exposities van de Maassluise Kunstenaars met als thema NIEUW. Die exposities lopen t/m het weekend van 1 en 2 juli.

Het Douanehuisje, Govert van Wijnkade 52, is in de weekenden geopend van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis.