19 maart 2023

Vorige week interviewde Ans van de Wiel in de aanloop naar de Kunstroute Maassluis 2023 één van de organisatoren van dit evenement. Gisteren sprak zij twee andere organisatoren: Mick Otten en Sabine van Leeuwen-Roomer. Zij exposeren tijdens de Kunstroute in Museum Bikkel, Uiverlaan 16.

Mick Otten heeft zich vooral beziggehouden met de publiciteit op de website en Facebook en de contacten met de pers. Hij is blij dat de Kunstroute doorgaat. “In 2020 was alles klaar, maar was corona de grote spelbreker. We hadden er veel tijd en geld in gestoken. In de twee jaren daarna durfden we het nog niet aan om het te organiseren, maar nu gaan we er weer voor! Dit jaar is de route veel meer over de stad verspreid. Zo zijn er niet alleen de bekende locaties in de oude binnenstad, maar doen ook het Douanehuisje mee, de Kunst en Cultuur Academie (aan de achterkant van het stadhuis) en het Bikkel Museum. Dus pak je fiets of de auto. Anders zul je mijn werk en dat van Sabine, Bikkel en Colin Oosterveld misschien niet zien, want wij exposeren gezamenlijk in het Bikkel Museum. Ik laat nieuwe ‘natuurkunst’ zien en vertel graag over die bijzondere en prachtige zeewezens die ik heb gefotografeerd.”

Sabine van Leeuwen-Roomer heeft zich voornamelijk beziggehouden met de kidsroute. De speurtocht gaat langs vijf locaties waar de kinderen een letter moeten zoeken. Eén van de letters is te vinden bij haar kunstwerken. “Het is voor mij de eerste keer dat ik deelneem aan de Kunstroute Maasluis en ik hem help te organiseren. Het leuke aan de speurtocht is om de kinderen in contact te brengen met verschillende soorten kunst en kunstenaars die proberen hun interesse te wekken. De kunstwerken die ik laat zien in het Bikkel Museum bestaan uit realistische portretten van mens en dier die ik maak met kleurpotlood en pastel. Kleurpotlood is een redelijk nieuw medium in de kunst dat mij controle geeft om heel gedetailleerd en fotorealistisch te tekenen. Ik laat je graag mijn werken zien en vertel je graag hoe ze tot stand zijn gekomen.”