Maassluise Kunstenaar

Discipline: kleurpotlood- en pasteltekeningen

De natuurlijke perfectie en mijn fascinatie voor structuren en texturen versterken mijn hang naar realisme. In het maken van portretten spreken de ogen boekdelen en bepalen of het portret de realiteit benaderd.

Ik werk met kleurpotlood en pastel en vind het fijn om de mediums af te wisselen. Maar vaak mix ik de technieken van kleurpotlood en pastel ook in hetzelfde portret, dan versterken de twee mediums elkaar en geeft het een extra dimensie. Deze mediums geven mij de vrijheid om heel gedetailleerd en daarmee realistisch te kunnen werken. Het werken met kleurpotlood is nog een redelijk nieuw medium in de kunst en er komen nog steeds nieuwe technieken bij. Dit daagt mij uit om te experimenteren en nieuwe technieken toe te passen in mijn werk.

Sabine exposeert tijdens de Kunstroute op locatie A: Bikkel Museum, Uiverlaan 16. Klik hier voor meer informatie.