13 maart 2019

Mohammad Odeh is weliswaar geen deelnemer van de Stichting Maassluise Kunstenaars: hij doet dit jaar wel mee als gastkunstenaar aan de Kunstroute. Voor ons reden genoeg om het volgende bericht van de Kunstuitleen Maassluis onder uw aandacht te brengen.

Als je telkens opnieuw moet beginnen dan is dat een uitdaging….. Een nieuw land, een nieuwe cultuur en allemaal nieuwe kleuren. En te ontdekken wat het palet aan nieuwe kleuren van bloemen met je doet; dit is heel intens. Deze beleving wil Mohammad Odeh, kunstenaar uit Syrië  laten zien in zijn kunst.

Er is een kleurrijke dialoog tussen zijn kunstwerken en zijn innerlijke wereld, die vol is van vernietiging en herinneringen aan de restanten van wat nog steeds schoonheid heeft….. Deze gevoelens wil Mohammad vastleggen in zijn kunstwerken. Het brengt een zekere balans tijdens zijn lange reis en zijn verblijf in het nieuwe vaderland, nadat hij zijn door oorlog vernietigde land heeft moeten verlaten.
Mohammad Odeh is in Syrie opgeleid aan het Adham Ismael Center for Fine Arts in Damascus. Daarnaast heeft hij een Bachelor in dramatische kunst, dans/ballet. Hij heeft in Syrie gewerkt als choreograaf met een eigen dansensemble. Als beeldend kunstenaar heeft Mohammad deelgenomen aan groepstentoonstellingen, waaronder een tentoonstelling in 2015 van Syrische kunstenaars in Eindhoven. Sinds 2015 woont hij met zijn gezin in Maassluis.

De Kunstuitleen Maassluis zet regelmatig een kunstenaar in de schijnwerpers. Van 15 maart tot 12 april a.s. wordt een aantal kleurrijke werken van Mohammad Odeh tentoongesteld in de Kunstuitleen. De werken zijn na afloop van de expositie beschikbaar om te worden uitgeleend of zijn te koop.
De expositie zal vrijdagavond 15 maart om 19.30 worden geopend door Ria Biesheuvel, vriendin van de familie.

De Kunstuitleen Maassluis is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18, 3145 XL Maassluis.
Openingstijden: zie onze website: www.kunstuitleenmaassluis.nl