20 november 2022

Vrijdag 25 november wordt in Theater Koningshof om 16.30 uur de kunsttentoonstelling ‘Maassluis en 150 jaar Nieuwe Waterweg’ geopend en toegelicht door wethouder Sjoerd Kuiper.

Dit jaar viert Maassluis 150 jaar Nieuwe Waterweg. Dit was voor de Maassluise Kunstenaars een reden om kunstwerken te gaan maken aan de hand van dit thema. Ieder op hun eigen manier hebben zij de Nieuwe Waterweg verbeeld.

Begin juni 2022 werd in Maassluis ook een Art Camp georganiseerd door de Stichting Kézdi, Partnerstad Maassluis en Stichting Maassluise Kunstenaars. Tijdens een Art Camp wordt dagenlang samengewerkt. Hoewel iedere kunstenaar zelf een kunstwerk maakt, stimuleert en inspireert het samenzijn. Ook wordt de band met elkaar verstevigd, in dit geval met kunstenaars uit Hatvan (Hongarije), Kézdivásárhely (Roemenië) en Béregszász (Oekraïne). In het gebouw van de Kunst en Cultuur Academie is toen heel hard gewerkt aan het thema ‘Maassluis en de Nieuwe Waterweg’. De indrukken van hun bezoek werden op doek en papier vastgelegd. De buitenlandse deelnemers hebben hun werken na afloop van het Art Camp hier achtergelaten. Alle werken zijn nu te zien en te koop in Theater Koningshof. Klik hier voor een eerder bericht over het Art Camp.

U kunt de tentoonstelling tot 16 januari 2023 bewonderen in het atrium en in de (‘blauwe’) gang naar de Lepelaarzaal.

Affiche: Ans van de Wiel-Verdiesen