Gastkunstenaar

Discipline: schilderijen

Khalil Khalil komt uit SyriĆ« en woont op dit moment op de vluchtelingenboot die in de haven van Maassluis ligt. Hij is een afgestudeerde Civiel ingenieur en daarnaast ook kunstenaar. Hij is getrouwd en heeft drie dochters en een zoon. Zijn vrouw en kinderen wonen nog in SyriĆ«. 

Khalil schildert op grote doeken en vertelt al schilderend het verhaal van zijn leven. Het bijzondere aan zijn manier van schilderen is dat hij vooraf nooit weet wat hij gaat schilderen. Hij zet zijn kwast op het doek en begint. Hij gebruikt slechts vijf basiskleuren (wit, zwart, geel, cyaan en magenta) en mengt ze tot de schitterende kleuren die op de schilderijen te zien zijn.

De emoties die hij tijdens het schilderen ervaart, zet hij om in beelden en zijn ook van invloed op de kleuren en vormen. Wanneer je de schilderijen beter bekijkt, bemerk je dat je een klein beetje ervaart wat hij ervaren heeft, voelt wat hij gevoeld heeft en ontmoet wie hij ontmoet heeft. Zo wandel je als het ware door de verhalen in zijn leven. Elk schilderij vertelt zijn een eigen verhaal. 

Khalil is een opmerkelijk mens. Zelfs wanneer hij het verhaal uit een moeilijke periode wil vertellen, zoekt hij naar schoonheid. Hij blijft hoopvol en vreugdevol. Zijn familie is zijn grootste inspiratiebron en hen omarmen is zijn vurigstewens.

Khalil exposeert tijdens de Kunstroute op locatie L in de algemene ruimte van de Drukkerij, Dr. Kuyperkade 27C. Klik hier voor zijn Instagram pagina.