Maassluise Kunstenaar

Discipline: diverse beeldende kunst

‘Ik ben dagelijks te vinden in mijn atelier in De Wasserij. In het werkproces speel ik met beelden van mijn etsen, litho‚Äôs, op linnen en rijstpapier, gemengde techniek. Daarmee maak ik nieuwe beelden, gelaagde collages op doek, als resultaat van knippen en plakken. Zo komen ook de doeken tot stand die ik maak voor de groepsexposities met Terra-Viva. De meeste doeken krijgen een afmeting van 145×150 cm. Daarnaast werk ik op locatie ‘en plein air’ met een ander formaat 50×60 cm.

Dit jaar toon ik mijn Toscaanse werk, samen met mijn gastkunstenaar Hike Bergstra. Beiden keren wij, zo mogelijk jaarlijks, terug naar de geliefde plekken rond het klooster St Anna nabij Pienza.’

Frits exposeert tijdens de Kunstroute op locatie E in zijn atelier in De Wasserij. Klik hier voor meer informatie.