1 oktober 2018

Na een afwezigheid van bijna 10 jaar zijn Frans en Judith Vonk (Vonkzeefdrukken) deze maand weer de tijdelijke bewoners van het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 op de hoek van de Waterweg.

Tijdens deze periode gaan zij verder experimenteren met een techniek die zij bedacht hadden en voor het eerst uitgevoerd hebben tijdens het White Wall Project afgelopen juni in het Beatrixpark in Schiedam. Zij hadden hiervoor als voorbereiding afbeeldingen van kraaien gezeefdrukt op rijstpapier, die als elementen werden aangebracht op een geschilderde ondergrond. Dit meterslange doek wordt ook in het Douanehuisje tentoongesteld. Deze maand oktober worden kleinere doeken ter plekke met acrylverf voorzien van verschillende achtergronden en hierbij worden ook weer de kraaien als elementen in de landschappen geïntegreerd.

Waarom kraaien? / Pourqoui corneilles? / Why crows? / Warum Krähen?

Kraaien zijn waarschijnlijk de meest intelligente vogels onder de inheemse fauna. Het zijn ook de enige vogels die mensen kunnen herkennen en in de ogen aankijken. Ten onrechte hebben zij de afgelopen eeuwen een negatief imago gehad als brengers van slecht nieuws en ziektes. Deze prachtige dieren verdienen het om eens positiever in het daglicht te staan.

Openingstijden van 13:00 tot 16:00 uur op:
Zaterdag 6 en zondag 7 oktober (het Furiade weekend)
Zaterdag 13 en zondag 14 oktober
Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober
Zaterdag 27 en zondag 28 oktober

Het Douanehuisje is te vinden op de hoek van de Govert van Wijnkade (52) / Noordzee op het industriegebied ‘Nieuwe Waterweg’.

De Culturele Raad Maassluis stelt het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten (zie hier). Heeft u interesse? Mail naar douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Meer informatie over Vonkzeefdrukken: www.vonkzeefdrukken.nl en op onze website.