16 januari 2019

Op zondag 27 januari wordt om 16:00 uur bij Gallery Ritsart het kunstwerk ‘Het gezicht van Maassluis’, gemaakt door Maassluise Kunstenaar Mischa Koorneef, onthuld door de burgemeester van Maassluis, Edo Haan. Met het ‘Kunstwerk van Maassluizers voor Maassluizers’ is Mischa meer dan een jaar bezig geweest. Hij heeft Maassluis in al zijn facetten op foto vastgelegd. Vele Maassluizers werkten mee aan dit kunstwerk. Zij doneerden 5 euro, kregen hiervoor hun eigen portret en eeuwige roem met een plekje binnen het fotokunstwerk.

Het kunstwerk wordt per opbod verkocht. Bieden kan tot en met 3 maart. De opbrengst van dit project gaat naar stichting Present Maassluis en komt zo weer ten goede van iedere Maassluizer.

Naast de onthulling van het kunstwerk exposeert Micha in Gallery RitsArt twee series van zijn fotokunst. Een serie is ‘Liquid Art’. Hierbij experimenteert hij met de interactie tussen verschillende vloeistoffen en belichting. Hij is gefascineerd door de schoonheid van het moment dat wordt vastgelegd door zijn camera. Dit moment is uniek en niet reproduceerbaar; vloeistoffen blijken een ongrijpbaar vormenspel te spelen. De andere serie is ‘Artistiek Naakt’, waarin hij het lijnenspel van het menselijk lichaam onderzoekt.  Vormen zijn de fascinatie: nieuwe vormen die ontstaan door compositie, belichting en houding van zijn model.

Klik hier voor meer informatie over Mischa en zij  werk op onze website.

Van: 27 januari t/m 3 maart
Adres: Gallery Ritsart, Veerstraat 3, 3142 CP Maassluis
Openingstijden: vrijdag 14:00 – 17:30 uur, zaterdag 11:00 – 17:30 uur, zondag 13:00 – 17:00 uur