21 maart 2022

Kunstenaars die zijn aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK), exposeren de laatste jaren regelmatig in Theater Koningshof. Nu de beperkingen vanwege Corona voorbij zijn, is er weer alle tijd en ruimte om kunst te bekijken in het Atrium van het theater. Gedurende de maanden maart en april hangt daar werk van Maassluise Kunstenaar Hanneke Wessels. Haar expositie draagt de naam ‘Bezoek aan het Theater’ en bestaat uit foto’s, litho’s en tekeningen waarop vrouwenportretten zijn afgebeeld.

Tekenen is de basis voor het werk van Hanneke Wessels, het liefst met pen en inkt. Van modeltekenen tot tekendagboeken op reis. Haar werk is figuratief. “Het creëren van kunst is erg belangrijk in mijn leven. Ik zou niet zonder kunnen. Het is mijn voeding, mijn levenswijze”, zegt ze zelf. “Mijn muze is de vrouw. Ik stel haar meestal centraal in mijn tekeningen, schilderijen, grafiek en foto’s. Het portret moet voor zichzelf spreken. Ik wil emoties, ongemak en vervreemding schilderen. Portretten van vrouwen van wie de emoties verhuld zijn, maar desondanks heel voelbaar en aangrijpend.”

Bezoekers van Theater Koningshof kunnen met eigen ogen zien hoe zij daar invulling aan geeft. Het theater is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en bij voorstellingen een uur voordat deze beginnen. Een overzicht van de voorstellingen staat op theaterkoningshof.nl. Meer informatie over Hanneke Wessels vindt u – klik hier – op onze website.