Maassluise Kunstenaars

Discipline: glaskunst

Manja en Hans Korving zijn glaskunstenaars die zich hebben gespecialiseerd in glasfusen. Glasfusen is het samensmelten van verschillende stukken glas in een oven bij een temperatuur tot 810°C. Zij voeren dit uit in een klein atelier dat ze thuis hebben ingericht. Ze maken ieder eigen werk en hebben verschillende specialisaties. Ideeën werken ze zowel samen als individueel uit. Ze inspireren elkaar en laten zich inspireren door alles wat ze tegenkomen.

Door het ontberen van een ruime werkplek is het een uitdaging om met een minimum aan hulpmiddelen oorspronkelijke ‘Glasdingen’ te maken, steeds vaker in combinatie met andere materialen zoals hout, steen en keramiek. Mallen voor schalen e.d. ontwerpt en maakt Hans zelf van gasbeton of gips. Hans geeft ook workshops glasfusen en pâte de verre (fijngestampt glas ‘glaspasta’) voor één of twee personen. Manja bewerkt glas ook veel met de vlam.

Hans en Manja exposeren tijdens de Kunstroute op locatie E in het atelier van Coby Lammers in De Wasserij, Zuidvliet 108. Klik hier voor meer informatie.