Maassluise Kunstenaar

Discipline: diverse (figuratieve) beeldende kunst

‘Als ik iets zie dat me raakt, krijg ik acuut schilderkriebels – een heerlijke aandoening! Al schilderend geef ik me over aan wat ik waarneem en wat dat met me doet. Ik geef alles wat ik heb om daar vorm aan te geven en pas als ik zie dat het goed is, kan ik het loslaten.

De drang om kunst te maken heb ik zolang ik mij herinner. Toen ik jaren geleden de handen vrij kreeg om mijn droom waar te maken, heb ik mij zonder aarzelen onmiddellijk en vol overgave gestort in het leven als zelfstandig beeldend kunstenaar. Ik maak figuratieve kunst, of ik nu teken, schilder of boetseer. Ik werk vanuit mijzelf en in opdracht. Het gaat altijd over mensen en omgevingen van mensen. Daarnaast geef ik met veel plezier les en begeleid ik iedereen die zijn teken- en schildervaardigheden wil verbeteren.

Met mijn werk hoop ik u een moment uit het alledaagse te tillen, door te laten zien hoe verrassend veel schoonheid er zit in dingen, als je er met aandacht en toewijding naar kijkt. Dat beschouw ik als mijn missie.’

Dick exposeert tijdens de Kunstroute op locatie E in zijn atelier in De Wasserij, Zuidvliet 108. 

Klik hier voor de website van de kunstenaar en hier voor de pagina van de kunstenaar op onze website.