Gastkunstenaar

Discipline: historiserende pentekeningen

Steven de Koning is geboren in 1982 en opgegroeid in Maassluis. Na jaren rondreizen over de planeet woont hij wederom in het stadscentrum van deze stad. Gedetailleerd tekenen is altijd al een hobby van hem geweest. Historische stadstekeningen worden nauwkeurig met inkt op papier gezet. 

Hij maakt vooral werk over zijn woonplaats Maassluis, maar ook over wereldsteden op alle continenten. Alle bezocht en tot in de details bestudeerd. Zijn laatste werken laten de oude binnenstad van Maassluis zien hoe die zou zijn zonder de sloopwoede en oorlog van de 20e eeuw: de Noorddijk, de Haven, de Kleine Kerk of de sluizen. Vele plekken zijn teruggebracht naar een tijd die weinig mensen nog hebben meegemaakt. Ornamenten, baksteenmotieven, daklijsten, alles is bestudeerd en weer teruggebracht op papier. Kleurige straten van vroeger, maar ook gedetailleerd zwart-wit. Zo zag het er vroeger uit.

Steven exposeert tijdens de Kunstroute op locatie G: Vrolijk aan de Vliet, Dr. Kuyperkade 9. Voor meer informatie: facebookpagina: facebook.com/stevendekoning82 en instagram: stevendekoning.art