19 juli 2021

Maassluise Kunstenaar Friedie Kloen is dit jaar ook deelnemer geworden van de Stichting KunstWerkt in Schiedam. Die Stichting viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Reden voor een feestje en bij een feestje hoort taart. In de etalage van Pita Delicatessen, Hoogstraat 68-72 in Schiedam is een tentoonstelling van 9 taarten te zien, gemaakt door kunstenaars van de Stichting.

Friedie heeft een houten taart (zie foto) gemaakt. Hieronder zijn de andere 8 beeldige taarten te zien, allemaal gemaakt van verschillende materialen.

Deze taarten zijn bedoeld als voorbeeld voor mensen, oud en jong, die mee willen doen met de taarten-bak-wedstrijd. Laat je inspireren en bak je eigen jubileumtaart. De meest kunstzinnige en smakelijkste taart wint de ‘Beeldige Taart trofee’. Lever jouw kunst-taart in op zondag 1 augustus om 14.00 uur bij Stichting KunstWerkt, Boterstraat 81, Schiedam. De prijsuitreiking is daarna om 15.30 uur. Alle baksels worden beoordeeld door een vakkundige jury. Er wordt o.a. gelet op door welke ‘Beeldige Taart’ je bent geïnspireerd en natuurlijk de smaak en compositie. ‘Beeldige Taarten is een initiatief van Yvon Koopman. Heb je nog vragen, mail Yvon: info@yvonkoopman.nl

De geëxposeerde taarten zijn van Gerrit Bruins, Yvon Koopman, Karin de Visser, Andie Wieringa, Mirjam Boomert, Tilly Heijster, Marian Weeda, Friedie Kloen en Rob van der Ven.