Zin om in de vakantieperiode eens ‘out of the box’ te tekenen? Op maandag 13 augustus is er in het atelier van Hanneke Wessels gelegenheid om te tekenen naar bewegend model van 10.00 – 12.30 uur. Performer John Giskes komt in haar atelier Butoh dansen.

Wat is Butoh?

In het kort: het begrip ankoku butoh, later afgekort tot butoh, betekent zoveel als Dans der Duisternis. Het is het beste te omschrijven als een optelsom van elementen uit het traditionele Japanse theater. Kenmerken die men vaak aantreft zijn de wit geschminkte lichamen, het langzame bewegingsverloop, de vaak kaalgeschoren schedel en de verkrampte houdingen. De dans roept beelden op van verval, angst en vertwijfeling, van erotiek, extase en verstilling. Klik hier voor reportages van performances van John Giskes.

Tekenen – schilderen

Het is een uitdaging om deze manier van bewegen vast te leggen op papier. Het gaat dan voornamelijk om de grote lijnen want gedetailleerd uitwerken zal moeilijk zijn, maar is ook niet van belang. En vind je het toch lastig? Ernaar kijken en je laten meevoeren op muziek en dans is ook al bijzonder!

Meld je aan

Wil je deze uitdaging aangaan? Meld je dan voor 24 juli aan!
Mail: jmwessels47@gmail.com
Tel: 06 51 968 120
Adres Atelier:  Arie de Groot Huis, Dr. Kuyperkade 27c, Maassluis.

De kosten bedragen € 15 incl. koffie, thee en wat lekkers. Papier en houtskool zijn ook in haar atelier te koop. Liever niet werken met spuitbussen en terpentine. Maximaal aantal deelnemers 10, minimaal 5. Bij grote belangstelling kan eventueel een tweede sessie worden georganiseerd. Hanneke hoopt je te mogen begroeten voor deze speciale ochtend in haar atelier!