3 april 2021

Nadat een leegstaande ruimte bij Theater Koningshof is omgetoverd tot een kunstetalage, is een vertrek bij de Bibliotheek Maassluis aan de beurt. Wouter van Heiningen, directeur van Bibliotheek de Plataan, zag het leuke project bij de buurman en had eenzelfde ruimte tijdelijk vrij. Deze uitbreiding van de ‘Window Gallery’ is ingericht met fotokunst van Mischa Koorneef en glaskunst van Hans en Manja Korving, alle drie Maassluise Kunstenaars.

“Het is goed in deze tijd toch ruimte te kunnen geven aan kunst in Maassluis”, vertelt Mischa Koorneef, naast fotograaf en Maassluise Kunstenaar ook lid van de Culturele Raad Maassluis. Nadat een ruimte bij Theater Koningshof was ingericht bleek ook dat Bibliotheek de Plataan in Maassluis een geschikte ruimte beschikbaar had.

Marian Klaren en Mischa Koorneef staken de hoofden bij elkaar en werkte het idee verder uit. “Op deze manier maken we kunst toegankelijk in onze stad. Mensen hoeven alleen langs de etalages te lopen om van de kunst te genieten!”

Window Gallery
De ‘Window Gallery’ is een tijdelijke expositie met beelden van Maassluise Kunstenaars Ans van de Wiel, Friedie Kloen en Willy Minderhoud, die allereerst werd ingericht tussen de ingang van Theater Koningshof en de Bibliotheek Maassluis (klik HIER voor het bericht daarover op deze website). Nu is de Window Gallery uitgebreid met een kunstetalage bij Bibliotheek Maassluis. Wandelaars kunnen elk moment van de dag langs de etalage lopen om de kunstwerken te bekijken. Het is niet bekend hoe lang de expositie kan blijven staan. Loop er dus snel een keer langs!

Tekst: persbericht Culturele Raad Maassluis