14 juli 2019

Op zaterdag 24 augustus kunt u bij de Tentuinstelling op 10 locaties genieten van kunst, tuinen en bijzondere plaatsen in Maassluis en omgeving. Een uniek evenement waarbij zo’n 20 kunstenaars en tuinbezitters voor één dag met elkaar verbonden zijn.

Er is schilderkunst, sculpturen van hout, brons en keramiek en fotowerk te bewonderen. U kunt zich uren vermaken om het verhaal achter de kunst te ontdekken en te genieten van de mooie locaties. Ook is er muziek te beluisteren en op enkele locaties wordt al dan niet tegen betaling een drankje geschonken. De Tentuinstelling is gratis.

Het (fiets)parcours loopt van ‘De Polderij’ aan de Vlaardingsedijk door de weilanden naar de Zuidbuurt, via Sluispolder-west langs de Weverskade, dan naar de Burgemeesterswijk om vervolgens richting Vogelbuurt te gaan en van daar naar de Zuiddijk om te eindigen op het ‘t Hoofd. Uiteraard kunt het parcours op elk willekeurig adres beginnen.

Op locatie E kunt u samen met Lida van der Sar kunst maken: Tijdens de Tentuinstelling wil ik samen met jullie een schilderij maken met bloemen, planten en bomen. Het schilderij wordt verloot onder de makers. Komen jullie ook? 24 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur!

U kunt bij de Tentuinstelling terecht van 11 uur t/m 17 uur.

De Tentuinstelling vindt plaats op initiatief van Maassluise Kunstenaar Willy Minderhoud-Poldervaart (ook bekend van de POP-UP Ateliers) in samenwerking met Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK).