27 november 2020

Gisteren plaatsten wij een advertentie in de Maassluise Courant, waarin wij lieten weten op zoek te zijn naar een nieuwe penningmeester.

“De Stichting Maassluise Kunstenaars is op zoek naar een nieuwe penningmeester.

De Stichting Maassluise Kunstenaars is een groep van (semi) professionele beeldende kunstenaars. Zij wonen in Maassluis of Maasland of hebben daar hun atelier. Zij maken kunstwerken die hun oorsprong vinden in verschillende kunststromingen en in een keur aan technieken. Maar de SMK is meer dan een organisatie die kunstenaars met elkaar verbindt en hun belangen behartigt. De organisatie wil ook een actieve bijdrage leveren aan het vergroten van de belangstelling voor en deelname aan culturele evenementen in Maassluis, met name gericht op de beeldende kunst. De meest opvallende uiting daarvan is de jaarlijkse Kunstroute.

De penningmeester heeft uiteraard tot taak om de financiële administratie goed en zorgvuldig bij te houden. Ook bij het samen met andere partners organiseren van een aantrekkelijke Kunstroute speelt de penningmeester een belangrijke rol. Hij/zij zoekt actief naar instellingen, organisaties en bedrijven die een financiële bijdrage willen leveren. Daarnaast administreert de penningmeester de bijdragen aan de Kunstroute van de deelnemers. Verder verwacht de SMK dat de penningmeester samen met de andere bestuursleden actief meewerkt aan het verder uitbouwen en ontwikkelen van de SMK. Kortom: we zoeken iemand die probleemloos een financiële administratie kan voeren op basis van Excel en daarnaast geïnteresseerd is in beeldende kunst, maar vooral ook in de mensen die de kunstwerken maken.

Wie de uitdaging aan wil gaan, kan contact opnemen met de voorzitter van de SMK, David van der Houwen, via info@maassluisekunstenaars.nl. Meer informatie over de SMK staat op de website www.maassluisekunstenaars.nl.”